Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 8 maart 2013

Tijd voor ‘Roze Boekenweek’ in Den Haag

D66 vindt dat het tijd is voor een ‘Roze Boekenweek’ in de Haagse Centrale Bibliotheek. Met een dergelijk initiatief wordt in Rotterdam al aandacht besteed aan liefde en seksuele diversiteit. “Helaas is de sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, transgenders en biseksuelen nog altijd een probleem”, aldus D66-raadslid Irene van Geest. “Het onderwerp komt vaak aan de orde in de literatuur dus een Roze Boekenweek ligt voor de hand.”

Bibliotheek

“In de bibliotheek komt jong en oud, mensen van alle verschillende achtergronden. Dat maakt het de aangewezen plek om te werken aan het maatschappelijk begrip voor seksuele diversiteit”, voegt D66-raadslid Kim Waanders toe. “Bovendien valt de Centrale Bibliotheek onder de verantwoordelijkheid van de gemeente en kan het college dus aandringen op een Roze Boekenweek.”

Samenwerking

D66 stelt ook voor om hierin samenwerking te zoeken met COC Haaglanden en andere organisaties die zich bezig houden met seksuele diversiteit en emancipatie. Waanders: “Veel organisaties in onze stad zijn al bezig met de sociale acceptatie van seksuele diversiteit. Het zou dus goed zijn om die organisaties bij de Roze Boekenweek te betrekken.” D66 heeft het college daarom gevraagd of de gemeente zich wil inspannen voor dit initiatief.

Lees hier de schriftelijke vragen die Kim Waanders en Irene van Geest gesteld hebben.