Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 18 juli 2014

D66 loopt Vredesloop voor Save The Children

Tijdens de Vredesloop zal D66 geld inzamelen voor Save The Children. Na het grote succes van de CPC, toen D66 vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen een stempel op het grootste hardloopevenement van Den Haag drukte, zullen veel D66’ers zich op 20 september weer van hun sportiefste kant laten zien. En dat doen ze voor een goed doel ook, want we zamelen geld in voor Save The Children. Schrijf je dus snel in voor de Vredesloop, en geef je op om ook fondsen te werven.

Kinderen
Den Haag is de Internationale Stad van Vrede en Recht. Sinds vorig jaar wordt daar jaarlijks aandacht op gevestigd door middel van de Vredesloop in september. “Kinderen en jongeren in de hele wereld zijn in het bijzonder slachtoffer van oorlogen”, aldus D66-wethouder Ingrid van Engelshoven (Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs). “Save The Children stelt zich als doel om te zorgen dat alle kinderen de toekomst krijgen die ze verdienen. Daar leveren we als D66 graag een bijdrage aan en de Vredesloop biedt daarvoor uitkomst. Ik zal zelf ook de 10 km lopen en zo veel mogelijk geld inzamelen.”

Wat kan je doen?
Om te beginnen moet je natuurlijk ingeschreven staan voor de Vredesloop. Je kan 5km of 10 km lopen, of een kortere afstand samen met je kinderen. Daarnaast is er een speciale website vredesloop.voorsavethechildren.nl waarop je een profiel kan aanmaken om je te laten sponsoren. Ingrid van Engelshoven ging je al voor. Mail ook naar Willem Bochmann dat je meedoet, zodat hij je van het laatste nieuws op de hoogte kan houden. Geef daarbij ook even je maat door, want je krijgt een professioneel D66/Save The Children hardloopshirt gratis. En zorg natuurlijk dat de wereld weet dat ze je kunnen sponsoren, door met #D66SaveTheChildren een foto van jezelf de wereld in te sturen, waarop je traint tijdens je vakantie. De maker van de mooiste vakantie-trainingsfoto zal in het zonnetje gezet worden.