Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 29 oktober 2015

‘Op het grote scherm’: Versterkingsplan Haags Filmklimaat

Dat een stad zich op de kaart kan zetten via het grote scherm is duidelijk. Films en series waarin een stad een prominente rol speelt, doen veel voor de aantrekkelijkheid van de stad. Toeristen zijn benieuwd hoe de plekken die ze op beeld hebben gezien er ‘in het echt’ uitzien. Slimme ondernemers krijgen de kans om in te spelen op ‘de echte fans’ door rondleidingen te organiseren of hun assortiment op hen af te stemmen.

D66-fractievoorzitter Robert van Asten presenteerde vandaag het Versterkingsplan Haags Filmklimaat “Op het grote scherm”. Vier voorstellen om de via het witte doek en de beeldbuis het beeld van Den Haag te versterken. Met deze voorstellen om het filmklimaat van Den Haag te versterken dragen wij bij aan drie doelstellingen:

  • Citymarketing – Met film komen de sterke en mooie punten van Den Haag in beeld
  • Cultuur – de kans om Haagse artiesten, gezelschappen een groots podium te geven
  • Economie – de lokale ondernemers profiteren van filmtoerisme en van opnames

U vindt de vier voorstellen hier: Versterkingsplan Haags Filmklimaat