Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 10 maart 2017

Blog Daniël: in gesprek met de stad over bruisender uitgaansleven

Door: Daniël Scheper

D66 Den Haag heeft in korte tijd veel voor elkaar gekregen om het Haagse uitgaansleven te verbeteren. Toch zou het in mijn ogen nog veel beter kunnen. Ik wil daarom in gesprek met
betrokkenen, om te horen waar in hun ogen de kansen liggen. Het plan is om in een werkbespreking in de gemeenteraad samen te kijken hoe het Haagse uitgaansleven beter kan. Een meerderheid van de gemeenteraad steunt het plan van D66 om werkbespreking over dit onderwerp te houden.

Veel horecaondernemers staan te springen om bijvoorbeeld langer open te kunnen blijven op drukke uitgaansavonden. Omwonenden zien dat vaak weer anders in verband met mogelijke overlast. Om ieders kant van het verhaal te horen en om samen tot mooie plannen te komen, nodig ik iedereen uit om mee te denken. Ik zou tijdens de werkbespreking van de betrokkenen, dat zijn de gemeente, bewoners en ondernemers, willen horen wat hun ideeën zijn voor het verbeteren van het uitgaansleven.

Geluidsnormen
Het Haagse uitgaansleven heeft de afgelopen tijd al een flinke boost gekregen door een aantal maatregelen. Zo zijn er vijf uitgaanskernen aangewezen waar ondernemers 24 uur open mogen zijn. In de praktijk blijkt dit echter vaak onhaalbaar door onder andere strenge regelgeving omtrent geluidsnormen. Deze worden door de provincie vastgesteld. Tijdens de werkbespreking kunnen ideeën uitgewisseld worden over hoe we het uitgaan in Den Haag kunnen verbeteren. Een optie is bijvoorbeeld het verhogen van de geluidsnorm, maar innovatieve ideeën van betrokkenen zijn ook welkom.

Cineac Den Haag maakte een video over dit onderwerp en heeft mij in het kader daarvan geïnterviewd. Het item is hier te bekijken.