Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 19 mei 2017

Blog Birgül: Week van de Arbeid is een week van kansen

arbeid

Samen met maatschappelijke partners organiseert de gemeente Den Haag de Week van de Arbeid. Het is een mooi en belangrijk initiatief. Helaas staan nog te veel inwoners van onze stad langs de zijlijn van de arbeidsmarkt. Deze speciale themaweek geeft die groep hopelijk een steuntje in de rug bij het vinden van een baan.

Ik weet nog goed hoe apetrots ik was op mijn eerste baantje als tiener. Ik deed een krantenwijkje in Heteren, de plaats waar ik ben opgegroeid. Met mijn eerste inkomen heb ik urenlang door het centrum van ons dorp in de Betuwe rondgeslenterd om te bedenken wat ik er mee ging kopen. Het werd uiteindelijk een CD van de boyband N SYNC.

Voldoening

Maar werk is meer dan alleen het verwerven van een inkomen. Door werk kunnen mensen zich ontwikkelen en bouwen zij een sociaal en zakelijk netwerk op. Werken geeft voldoening en het gevoel mee te doen in de samenleving. Het belang van dat element van werk moet niet onderschat worden. Het is voor onze Haagse samenleving daarom ook zo belangrijk dat we kijken waar en hoe we mensen aan werk helpen.

Jeugdwerkloosheid

Het lukt helaas niet om voor iedereen een passende plek op de arbeidsmarkt te vinden. Vooral de jeugdwerkloosheid is in Den Haag hoger dan in andere steden. D66 blijft hier continu aandacht voor vragen en krijgt ook echt verbeterstappen voor elkaar.  Een aantal mooie initiatieven draagt ook bij aan de ambitie om het percentage werkloze jongeren omlaag te brengen.  Zo zijn er projecten waarbij potentiële werkgevers in contact worden gebracht met werkloze jongeren. Dat contact kan een eerste stap zijn naar een baan.

Carrière-evenement

In het kader van de Week van de Arbeid vindt  ‘Boost Your Future’ plaats in het Atrium van het stadhuis. Het is een carrière-evenement voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Ik roep je dan ook zeker op, als je een baan zoekt, langs te komen tijdens het event. Meld je aan via boostyourfuture.nl en grijp je kans om een plekje te bemachtigen op de Haagse arbeidsmarkt!