Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 1 september 2017

Drie Haagse D66’ers nemen afscheid van de raad

Volgend jaar maart nemen de Haagse D66-raadsleden Kim Waanders, Mehmet Eser en Anne Toeters afscheid van de Haagse gemeenteraad. Ze hebben zichzelf niet opnieuw verkiesbaar gesteld voor de kandidatenlijst van D66 Den Haag.

Raadsleden

Kim Waanders zit sinds 2010 in de Haagse raad. Ze heeft zich altijd hard gemaakt voor beter onderwijs, de Haagse LHBT-gemeenschap en betere zorg voor ouderen. Ze was de drijvende kracht achter de jaarlijkse ‘conciërge van het jaar’ verkiezing en was onder meer verantwoordelijk voor de verplaatsing van het internationale homomonument naar de huidige plek op de Koekamp. “Ik kijk vol trots terug op acht mooie jaren, waarin ik me voor de stad en D66 heb mogen inzetten. Nu is het tijd voor mijn gezin en ambtelijke carrière. Ik blijf me met passie inzetten voor onze samenleving”, aldus Waanders.

Mehmet Eser heeft sinds 2014 gewerkt als raadslid. Hij heeft zich beziggehouden met het creëren van een zo goed mogelijk ondernemersklimaat in Den Haag en met name in de Schilderswijk en Transvaal waar hij zijn onderneming heeft. “Ik ben blij dat ik een verbindende rol heb kunnen spelen tussen de Schilderswijk en politiek”, zo zegt Eser over zijn periode.

Anne Toeters zit sinds 2015 in de Haagse raad. Ze heeft zich actief ingezet voor het verduurzamen van de stad. Ook de doorstroming bij sociale huurwoningen en het zorgen voor een groter middelduur huursegment hadden haar volle aandacht. “Ik vind het een voorrecht om raadslid te zijn en om contact te hebben met zoveel Hagenaren die moeite doen voor een schoner Den Haag. Maar in mijn baan heb ik andere verantwoordelijkheden gekregen en ik heb een zoontje van een jaar. De combinatie werk, privé en raadswerk verplicht mij nu keuzes maken”, licht Toeters toe.

Dankbaar

Fractievoorzitter en lijsttrekker Robert van Asten roemt de inzet van Kim, Anne en Mehmet in de afgelopen jaren: “Ze hebben zich tijdens vele werkbezoeken en vergaderingen ingespannen om Den Haag voor iedereen een betere stad te maken. Ik ben blij dat zij hun ervaring willen doorgeven aan opvolgers die na de verkiezingen in de fractie komen.”