Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 29 november 2017

D66 wil een Canal Pride in Haagse grachten

D66’ers Kim Waanders en Imro Blom komen met het plan om jaarlijks een Canal Parade in de Haagse grachten te organiseren. Het gaat dus om een botenparade zoals in Amsterdam al jaren bestaat, maar wel een minder commerciële versie. Het doel is de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap te vergroten. De parade zal door meerdere Haagse wijken trekken en kan daarmee een diverse groep inwoners van Den Haag bereiken.

Festival

In Den Haag is een bloeiende gayscene. Zo is er onder meer al het the Hague Rainbow Festival. De organisatie van het Rainbow Festival is enthousiast over het D66-plan en wil de botenparade deze zomer al opnemen in hun programma. D66 maakt zich er in de Haagse politiek hard voor dat het plan ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden.