Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 6 december 2017

Tom de Bruijn neemt laadlantaarn in gebruik

Uniek in Nederland, maar Den Haag heeft het. De laadlantaarn is een laadpaal voor elektrische auto’s met een verlichting er bovenop. Het is voor het eerst dat op straat zo’n laadpaal met dubbelfunctie geplaatst is. Wethouder Tom de Bruijn (D66) heeft de laadpaal in gebruik genomen.

De ontwikkeling is belangrijk, want de ruimte in Den Haag is schaars. De twee in een functie van de paal zorgt voor uitbreiding van het laadnetwerk, maar zorgt niet voor extra ruimtegebruik. De extra laadpaal is nodig, omdat steeds meer auto’s elektrisch worden. De introductie van de laadlantaarn is dus weer een belangrijke stap richting een klimaatneutraal Den Haag in 2040.

In totaal worden drie laadlantarens geplaatst met elk twee oplaadpunten op bedrijventerrein ZKD. Het gaat om een proef van een half jaar.