Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 28 maart 2018

D66 dankt vertrekkende raadsleden

Tijdens een extra raadsvergadering op donderdag 28 maart hebben D66-raadsleden Kim Waanders, Mehmet Eser en Anne Toeters afscheid genomen. Burgemeester Pauline Krikke had een speciaal dankwoord voor de drie vertrekkende raadsleden. De D66’ers hebben de afgelopen jaren belangrijk werk voor de stad gedaan en de partij is ze daar erg dankbaar voor. Officieel nam ook Birgül Özmen afscheid, maar zij keert zeer binnenkort weer terug in de rol van fractievertegenwoordiger.

Kim Waanders heeft acht jaar in de Haagse raad gezeten. Ze heeft zich hard gemaakt voor beter Haags onderwijs en betere zorg. Maar misschien staat Kim nog wel het meest bekend om haar inzet voor de belangen van de LHBTI-gemeenschap in Den Haag. Onder meer door het mogelijk maken van een Haagse Canal Pride, een gaybrapad en het verplaatsen van het homomonument, heeft ze gewerkt aan verdere acceptatie van de LHBTI’ers in Den Haag.

Mehmet Eser nam eveneens afscheid. Hij was de afgelopen vier jaar namens D66 raadslid. Mehmet heeft zich hard gemaakt voor een nog mooiere Schilderswijk. Daarbij lag zijn focus op de belangen van ondernemers in de wijk. Ook heeft hij gewerkt aan het verhogen van de verkeersveiligheid. Onder meer de veiligheid op de Hoefkade is dankzij hem aangepakt.

Ook Anne Toeters nam donderdag afscheid van de Haagse raad. Zij heeft zich de afgelopen tijd als raadslid ingezet voor een duurzamer Den Haag. Ook heeft ze de grondwaterproblematiek beter op de kaart gezet en een actieplan gepresenteerd om de problemen van ondergelopen kelders en kruipruimtes aan te pakken. Daarnaast heeft Anne zich ingezet voor het verbeteren van de Haagse woningmarkt en betere afvaldienstverlening.

Tijdens de raad werd ook afscheid genomen van Birgül Özmen. Zij keert echter binnenkort terug als fractievertegenwoordiger en zien we dus snel weer in actie.

De nieuwe raad wordt donderdag 29 maart geïnstalleerd.