Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 maart 2018

D66 geschokt over laag tandartsbezoek kinderen

D66 maakt zich zorgen over het tandartsbezoek van Haagse kinderen. Bijna een kwart van de Haagse jeugd tot 18 jaar bezoekt nooit de tandarts, blijkt het Nationaal Zorgonderzoek. Dat zijn schokkende cijfers en daarom wil de partij dat het stadsbestuur snel ingrijpt. “Wij stellen voor al vanaf het consultatiebureau ouders te wijzen op het belang van een tandartsbezoek. Een jaarlijks tandartsbezoek helpt om de mond gezond te houden en eventuele tandheelkundige problemen in een vroeg stadium te stoppen”, aldus raadslid Kim Waanders (D66).

Tandartsbezoek Het aantal kinderen dat in Den Haag naar de tandarts gaat, is lager dan in andere grote steden. D66 wil van het college weten of bekend is waarom de stad zo achter blijft bij andere steden. “We willen begrijpen waar het aan ligt dat zoveel Haagse kinderen niet naar de tandarts gaan. Als we dat in kaart hebben, kunnen we aan oplossingen werken. Een oplossing voor dit probleem is hard nodig”, benadrukt Waanders.

Basisdekking Tandheelkunde valt voor kinderen onder 18 jaar onder de basisdekking van de zorgverzekering. D66 wil ouders daar actief over informeren. Immers kan een kind kosteloos naar de tandarts en er is dus geen financiële reden om de periodieke controle over te slaan.