Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 13 april 2018

Onderweg naar een nieuw college: de onderhandelingen zijn van start

De onderhandelingen over een nieuw Haags college zijn van start. D66 is een van de vier partijen die deelneemt aan de formatiegesprekken. Onder leiding van formateur Edith Schippers zitten we aan tafel met Groep de Mos, VVD en GroenLinks. We zullen werken aan stabiel akkoord waarin wij onze kerndoelen en idealen herkennen. 

Eindrapport

Met het eindrapport van verkenner Hans Wiegel in de hand, ligt de weg vrij om te onderhandelen over een nieuw stadsbestuur. D66 ziet na de verkennende gesprekken voldoende basis om met de genoemde drie partijen te onderhandelen. Verkenner Wiegel heeft uit de eerste gesprekken vier hoofdthema’s geselecteerd. Die thema’s vormen de basis voor de onderhandelingen die formateur Schippers zal leiden. Het gaat om Duurzaamheid, Groei van de stad, Iedereen doet mee en Mobiliteit.

Onderhandelingen

De komende tijd gaat het formatieproces dus echt over op de inhoud. Tijdens de besprekingen zullen we kritisch blijven kijken of wij achter de inhoud staan. Natuurlijk blijft voor ons helder dat wij gaan voor een echt duurzame stad die klaar is voor de toekomst met gelijke kansen voor iedereen. 

Wil je geen update over de onderhandelingen missen? Like ons dan op Facebook en volg ons op Twitter.