Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 11 september 2018

Begroting: D66 blij met investeringen veiligheid, duurzaamheid & bereikbaarheid

D66 vindt het goed dat het nieuwe college ruimte maakt voor een investering van 21 miljoen euro in onze stad. In de eerste begroting van de nieuwe collegeperiode gaat er extra geld naar onder meer veiligheid, duurzaamheid en bereikbaarheid. Het nieuwe stadsbestuur doet belangrijke investeringen en houdt tegelijkertijd de lasten zo laag mogelijk voor inwoners. “Het is mooi om te zien dat dit stadsbestuur keuzes maakt met de blik vooruit en werkt aan een stad die klaar is voor de toekomst. Dat zien we terug in de plannen voor een meer duurzame stad met goed onderwijs en schoon vervoer”, aldus fractievoorzitter Hanneke van der Werf.

Investeringen

De totale begroting bedraagt 2,5 miljard euro en toont een financieel gezond Den Haag. De begroting laat zien dat het college waarde hecht aan een veilige stad en dat het bereid is daar geld voor vrij te maken. In de stad van Vrede & Recht moet iedereen immers zichzelf kunnen zijn en in een veilige omgeving wonen. Ook is het goed om te zien dat dit college investeert in duurzaamheid en werk maakt van een klimaatneutraal Den Haag in 2030. Daarnaast juicht D66 de investeringen in bereikbaarheid toe. Zonder efficiënte investeringen in openbaar vervoer en de fiets slibt Den Haag dicht.

Banen

Fractievoorzitter Van der Werf benadrukt wel dat het hoge aantal inwoners in de bijstand een punt van zorg blijft. “Het college heeft plannen gepresenteerd om veel meer Hagenaars aan het werk te krijgen. We blijven kritisch volgen of het dit stadsbestuur lukt om meer inwoners duurzaam richting een baan te helpen”, aldus Van der Werf.