Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 23 november 2018

D66 blij met aanpak fietsveiligheid Zoutmanstraat

Raadslid Marieke van Doorn (D66) is opgelucht dat er tijdelijke maatregelen komen om de fietsveiligheid te vergroten in de Zoutmanstraat. Ook wordt bekeken of de definitieve herinrichting eerder dan gepland van start kan gaan. Bewoners en ondernemers worden betrokken bij de plannen. Dit heeft verkeerswethouder Robert van Asten (D66) beloofd in een debat.

In de straat delen fietsers de weg met de tram, auto’s en geparkeerde voertuigen. De grote drukte leidt met regelmaat tot ongelukken. De tijdelijke maatregelen in de Zoutmanstraat kunnen onder meer bestaan uit waarschuwingsborden. “Fietsers komen bijvoorbeeld met hun wiel tussen de tramrails terecht. Voor die risico’s kunnen we fietsers waarschuwen”, legt Van Doorn uit.

D66’er Van Doorn maakt zich al langer hard voor een veiligere Zoutmanstraat. De definitieve herinrichting kan pas over enkele jaren plaatsvinden. “Het is goed dat er nu tussentijdse maatregelen komen in aanloop naar de echte herinrichting”, vindt het raadslid.