Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 26 november 2018

D66: ‘belofte extra handhaving weesauto’s belangrijk’

Raadslid Daniël Scheper (D66) is blij dat het stadsbestuur heeft toegezegd extra te handhaven op weesauto’s op Haagse bedrijventerreinen. De partij wil al langer dat er een einde komt aan de grote hoeveelheid weesauto’s op bedrijventerreinen. In extreme gevallen staan voertuigen langer dan een jaar ongebruikt op dezelfde plek geparkeerd. “De situatie zorgt voor verloedering van bedrijventerreinen en geeft een gevoel van onveiligheid”, benadrukt Scheper.

Onder meer de bedrijventerreinen Trekvliet, de Uitenhagestraat en ZKD hebben veel overlast van langparkeerders. Op die laatstgenoemde staan ruim 200 ongebruikte voertuigen. De verweesde auto’s schaden de uitstraling van de terreinen en dat is slecht voor het ondernemersklimaat. “Bedrijventerreinen zijn van groot belang voor de Haagse economie. We moeten zorgen dat de problematiek met weesauto’s tot het verleden gaat behoren”, stelt het D66-raadslid Scheper.

APV
Het is belangrijk dat dit college, op aandringen van D66, de problematiek met weesauto’s daadkrachtig aanpakt. Het college heeft ook toegezegd om te onderzoeken of een aanscherping van de APV mogelijk is. “Het lijkt mij goed om bijvoorbeeld vast te leggen dat een voertuig maximaal 28 dagen op een bedrijventerrein mag staan”, licht Scheper toe.