Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 30 november 2018

Fijnmazig ov Binckhorst met bijdrage ontwikkelaars 

Een fijnmazig tram, metro of lightrail netwerk van en naar de Binckhorst is een grote stap dichterbij. Den Haag krijgt mogelijk een bereikbaarheidsfonds dat wordt gebruikt om modern openbaar vervoer van te betalen. Dit heeft raadslid Daniël Scheper (D66) met een voorstel geregeld tijdens de bespreking over de Binckhorst tijdens de Haagse gemeenteraadsvergadering. Het fonds wordt onder meer gevuld met bijdragen van projectontwikkelaars die willen bouwen in het gebied. De afdracht maakt het mogelijk om een modern ov-netwerk te betalen. 
 
Raadslid Scheper: “Het is gangbaar om voor allerlei voorzieningen een bijdrage te vragen aan ontwikkelaars. We vragen bijvoorbeeld al een bijdrage voor de bouw van voldoende winkels. Het is heel logisch om ook voor goed openbaar vervoer een gepaste bijdrage van ontwikkelaars te vragen”, stelt het D66-raadslid 

Waarde 

Scheper vindt hoogwaardig ov onmisbaar in de stad van de toekomst. Het draagt volgens hem bij aan de kwaliteit en leefbaarheid van de Binckhorst. Daarbij komt dat de aanwezigheid van hoogwaardige ov-voorzieningen een positief effect zullen hebben op de waarde van de nog te ontwikkelen gebouwen. Het is voor ontwikkelaars daarmee ook interessant om actief bij te dragen aan goede ontsluitingen van de Binckhorst.
 

Modern

De extra afdracht is nodig, omdat de financiële middelen die de Rijksoverheid beschikbaar heeft voor openbaar vervoer niet voldoende zullen zijn. “We ontwikkelen op de Binckhorst een ontzettend mooi gebied waar wonen, werken en recreëren samenvallen. Natuurlijk moeten we de gebruikers dan ook een modern aanbod van openbaar vervoer bieden. Dat maakt het gebied toekomstbestendig”, aldus Scheper.