Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 6 november 2018

Haags Stadscongres: van discussie over woningbouw tot silent disco

Het tweede Haagse stadscongres was een groot succes. Het congres op initiatief van D66 had als thema ‘de stad aan zet’ en vond plaats in de Rivierenbuurt. Meer dan honderd inwoners van Den Haag spraken op de interactieve bijeenkomst over de toekomst van Den Haag. Het ging onder meer over de bestrijding van discriminatie, het gevecht om de ruimte in de stad, woningbouw en over slimmere vervoersmogelijkheden.

Inwoners

Op het D66-stadscongres waren uitdrukkelijk alle inwoners van Den Haag welkom. De congresgangers kwam uit alle hoeken van de stad. Ook waren een aantal prominente Hagenaars expliciet gevraagd om deel te nemen. Onder meer de Haagse influencer Deborah Cameron (DeeDee) was aanwezig en nam deel aan een paneldiscussie. Ze had met haar scherpe opmerkingen duidelijk de aandacht van het publiek. Daarnaast waren onder meer senator Petra Stienen en Voorall-testteamlid Gerrit Bron onderdeel van het panel dat samen met het publiek sprak over ontwikkeling in Den Haag.


Silent disco

Het succesvolle congres werd uiteindelijk luchtig afgesloten. Een heuse silent disco gaf congresgangers de kans ook wat dansmoves te tonen na de inhoudelijke sessies. De middag werd op die manier een mooie mix van inhoud en vertier.