Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 13 december 2018

Vind vrije parkeerplek via een app

Raadslid Marieke van Doorn (D66) is enthousiast over het plan om beschikbare parkeerplekken in Den Haag vindbaar te maken in een speciale parkeerapp. De app voor smartphones voorkomt dat automobilisten onnodig lang door de stad blijven rijden op zoek naar een vrije parkeerplaats. Verkeerswethouder Robert van Asten liet in reactie op vragen van raadslid Van Doorn weten dat de haalbaarheid van zo’n applicatie momenteel onderzocht wordt door de gemeente. “Het is heel goed dat dit stadsbestuur serieus werk maakt van slimme mobiliteitsoplossingen. Innovatie is een belangrijk middel om de drukte in de stad het hoofd te bieden”, aldus D66’er Van Doorn.
 

Parkeerplekken

Met de toekomstige parkeerapplicatie zijn de vele zoekrondjes nabij een eindbestemming in de stad of in de woonwijk verleden tijd. Dat scheelt niet alleen heel veel irritatie bij automobilisten, maar ook vieze uitstoot, onnodige drukte in straten en het draagt bij aan een betere verdeling van het autoverkeer in onze stad. “We moeten slim omgaan met de schaarse ruimte in Den Haag. Natuurlijk is het altijd beter om de fiets te pakken of het ov te gebruiken, maar soms ontkom je niet aan het gebruik van een auto. Het is dan fijn als je dankzij een slimme app heel snel een vrije parkeerplek vindt. Immers is het voor niemand fijn om lang rond te rijden”, aldus Van Doorn.


Functioneel

Wethouder Van Asten deed de uitspraken over het onderzoek naar de parkeerapp tijdens een commissiedebat over parkeerbeleid in Den Haag. Het is nog onduidelijk of en op welk termijn de applicatie functioneel kan zijn.