Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 22 januari 2019

Aanpak overlast rondom Weimarstraat door rijrichtingwissel

In strijd tegen voortdurende overlast voor bewoners rondom de Haage Weimarstraat, pleit D66 voor het gedeeltelijk omdraaien van de rijrichting in de Noorderbeekdwarsstraat. Het gebied trekt veel bezoekers van buiten de wijk door de verschillende coffeeshops en slijterijen. De rijrichtingwissel zorgt voor een betere spreiding van de bezoekersstroom. “We hebben in principe niets tegen de vele ondernemingen in de wijk, maar we willen overlast voor omwonenden zoveel mogelijk beperken en we willen een leefbare buurt”, aldus fractievertegenwoordiger Marije Mostert (D66).

Bezoekersstroom

Bewoners rondom de Weimarstraat hebben al jaren met regelmaat last van luide muziek, zwerfafval, openbare dronkenschap, straatraces en zelfs gewelddadigheden waarbij wapens in het spel zijn. Mostert ziet daarom graag dat het stuk Noorderbeekdwarsstraat tussen Weimarstraat en de Fultonstraat omgedraaid wordt. Autostromen worden dan niet langer dwars door de wijk geleid, met als doel dat de bezoekers beter verspreid worden. In het verleden is er al enige tijd getest met een rijrichtingwissel. “Hoewel het stadsbestuur toen liet weten dat de overlast tijdens de proef inderdaad afnam, is besloten de proef niet voort te zetten. Het lijkt mij goed als we voor langere tijd testen met een rijrichtingwissel en dan uitgebreid met bewoners van het Regentessekwartier evalueren”, stelt Mostert.

Maatregelen

D66 wil daarnaast van het college weten welke maatregelen het nog meer wil nemen in strijd tegen de overlast. “De buurt kampt echt al jaren met deze overlast. Het is tijd dat we de problemen structureel aanpakken”, vindt Mostert.