Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 16 januari 2019

Bewoners denken mee over nieuw Regentesseplein

Fractievertegenwoordiger Marije Mostert (D66) pleit voor een vernieuwd en mooier Regentesseplein. Buurtbewoners zien al langer dat het plein in de huidige vorm niet volledig tot zijn recht komt en dat is zonde van zo’n stuk ruimte in onze stad. Tijdens een festival in het Regentessekwartier organiseerde D66 daarom een ontwerpsessie om buurtbewoners de kans te geven hun ideeën voor het plein te delen en op papier te zetten. “Om tot een breed gedragen ontwerp te komen voor het plein is belangrijk dat bewoners laten weten wat zij graag anders zien”, aldus Mostert.

Ontwerpsessie

Tijdens de ontwerpsessie, die letterlijk midden op het huidige Regentesseplein was, zijn bewoners en ondernemers aan de slag gegaan. Zij kregen een lege plattegrond van het plein en schetsten naar eigen inzicht een nieuwe invulling voor het plein. “Het heeft zeer mooie ontwerpen opgeleverd die het waard zijn om verder uit te denken en te onderzoeken of het werkelijkheid kan worden”, ziet Mostert tevreden. De belangrijkste thema’s die naar voren kwamen zijn de toegankelijkheid van het plein en het gebrek aan groen.

Voorstel

De ideeën zijn door wethouder Robert van Asten in ontvangst genomen. Bewoners willen nu met een concreet voorstel voor het plein komen. In dat voorstel worden de ideeën van de ontwerpsessie meegenomen. Het wordt dus zeker nog vervolgd.