Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 14 januari 2019

Gemeente pakt overlast rondom Dierenselaan aan

De gemeente Den Haag pakt de overlast op en rondom de Dierenselaan aan. Dat blijkt uit een reactie van het stadsbestuur op vragen die raadslid Daniël Scheper heeft gesteld. Ondernemers en bewoners klagen al langere tijd over problemen in de wijk. “Het is belangrijk dat de gemeente nu toezegt extra in te zetten op handhaving om zo de gesignaleerde problemen aan te pakken”, aldus Scheper.

Beschonken

Al maanden lang is er sprake van structurele overlast nabij de Dierenselaan. Bij de aangelegen kerk en in de perken wordt veel afval gedumpt en het gebied wordt gebruikt als openbaar toilet. Ook zorgen beschonken mensen die tijd doorbrengen op bankjes in de buurt voor overlast. Het college laat weten dat indien nodig een gebiedsverbod wordt opgelegd van overlastgevers. Scheper: “Bewoners zijn de problemen in hun wijk zat. Ik ben blij dat er nu actief ingezet wordt op het aanpakken van overlast.”

Schoonmaak

Het stadsbestuur laat ook weten dat het plantsoen bij de kerk inmiddels een extra schoonmaak- en snoeibeurt heeft gekregen. “Hopelijk blijft het gebied nu ook netjes”, zegt Scheper.