Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 11 februari 2019

D66: Maak werk van winkelcentrum De Stede

D66 wil een plan van aanpak voor winkelcentrum De Stede in Den Haag Zuidwest. Het ondernemersklimaat en de leefbaarheid staan daar onder druk. Het gebied heeft te maken met slechte bestrating, zwerfafval en op de Bouwlustlaan wordt gevaarlijk hard gereden. Raadslid Daniël Scheper (D66) heeft het stadsbestuur verzocht om de problemen aan te pakken. “De Stede moet een plek zijn waar mensen op een prettige manier hun dagelijkse boodschappen kunnen halen en ook graag komen. Een aantal gerichte verbeteringen kunnen al veel schelen in de sfeer en uitstraling van het winkelcentrum”, weet het D66-raadslid.

Overleg

Scheper ziet graag dat het stadsbestuur in overleg treedt met ondernemers van het winkelcentrum. Het doel is om in nauw overleg een plan van aanpak op te stellen en zo het ondernemersklimaat te verbeteren. “De problemen die spelen vragen om een adequate aanpak. De direct betrokkenen kennen de situatie het beste en kunnen samen met de gemeente kijken wat voor oplossingen mogelijk zijn”, stelt Scheper.

Hardrijders

De situatie op de Bouwlustlaan is ook een doorn in het oog. Hardrijders zorgen voor gevaarlijke situaties voor fietsers en voetgangers. Scheper wil van het college weten of het mogelijkheden ziet om de verkeerssituatie te verbeteren. D66 heeft de vragen over winkelcentrum De Stede schriftelijk aan het college voorgelegd.