Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 8 februari 2019

Langer parkeren voor museumbezoek

Raadslid Dennis Groenewold (D66) heeft een initiatiefvoorstel ingediend waarmee de parkeerproblematiek rondom museum Beelden aan Zee opgelost kan worden.

Op dit moment mag in de aan het museum grenzende Pellenaer-, Hartevelt- en Jongeneelstraat twee uur geparkeerd worden. Dit terwijl in de rest van dat gebied een maximale parkeerduur van één uur geldt. De ruimere duur maakt een museumbezoek mogelijk. Het probleem is alleen dat met mooi weer de drie straten vol staan met auto’s van strandgangers. Daardoor blijft er voor bewoners met hun parkeervergunning geen plek meer over en ditzelfde geldt voor museumbezoekers.

Groenewold stelt nu voor om in de drie straten weer de reguliere parkeerduur van één uur in te voeren. De drie straten zijn daarmee weer gelijkgesteld met de overige delen van de buurt en zijn ze niet meer aantrekkelijk voor strandgangers. Voor museumbezoekers moet dan wel een uitzondering zijn. “Bezoekers kunnen in het museum bij een eigen parkeerautomaat betalen en kunnen dan drie geparkeerd staan. De regeling zorgt dan dus zelfs voor een uitbreiding van de parkeerduur”, licht Groenewold toe.

Zowel de buurtbewoners als het museum zijn enthousiast over het plan. Wil je het hele initiatiefvoorstel lezen? Klik dan hier!