Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 16 maart 2019

Vrouwencentrum Polka wint Haagse Kracht Award

De Haagse Kracht Award is dit jaar uitgereikt aan vrouwencentrum Polka. Het prijswinnende centrum verbindt Poolse vrouwen met de stad en realiseert zo een betere integratie. Initiatiefneemster van het vrouwencentrum is Anna Kowalska. Zij nam de prijs in ontvangst uit handen van Tweede Kamerlid Salima Belhaj (D66) en raadslid Marieke van Doorn (D66). “We zijn enorm vereerd dat wij deze prijs krijgen. We zien het als aanmoedig om door te gaan met ons werk”, zei Kowalska tijdens de uitreiking.

In 2018 verenigde een kleine groep Poolse vrouwen zich in hun wijk. Inmiddels komen wekelijks tientallen vrouwen samen. Vrouwencentrum Polka organiseert tal van activiteiten in de stad. Recent opende zij nog een fototentoonstelling  op het Regentesseplein om daarmee hun verhalen in beeld te brengen. Ook organiseert het vrouwencentrum informatieavonden over thema’s zoals huisvesting. “Het is als nieuweling in een stad erg wennen en vaak ook hard werken om je plek te bemachtigen. Met ons centrum helpen we vrouwen daarbij”, legt Kowalska uit.

Diversiteit

D66 Den Haag reikt de prijs jaarlijks uit aan een initiatief dat zich inzet voor betere emancipatie en diversiteit in de stad. De Haagse fractie van de partij spreekt daarmee waardering uit voor organisaties die belangrijk werk doen voor Den Haag. Raadslid Van Doorn: “Polka zorgt voor een mooie uitwisseling tussen inwoners met verschillende achtergronden. Die verbinding hebben we nodig in onze diverse stad en helpt om elkaar beter te begrijpen.” Vorig jaar wonnen de Roze Règâhs de prijs nog.