Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 16 april 2019

D66 over de Haagse Programmarekening 2018

De gemeente Den Haag heeft de Jaarrekening 2018 gepresenteerd. De terugblik op vorig jaar laat zien dat het huidige stadsbestuur een stabiele koers vaart. “Het college heeft duidelijk oog voor de toekomst en houdt gelijktijdig de lasten voor inwoners zo laag mogelijk”, ziet fractievoorzitter Hanneke van der Werf (D66).

Het is onder meer goed nieuws dat de kosten op de bijstandsuitgaven dalen en dit een meevaller van 7 miljoen betekent. Het is een teken dat steeds meer inwoners van onze stad aan het werk gaan en dat is een positieve ontwikkeling.

Den Haag heeft desalniettemin over het hele begroting gezien een tekort van 6.9 miljoen euro. Dit is mede veroorzaakt door tegenvallers in de jeugdzorg en de zorg (Wmo). “Uiteraard houden we het tekort en hoe zich dat ontwikkelt scherp in het oog,” aldus Van der Werf.