Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 15 april 2019

In actie tegen motorherrie op Scheveningen

Het moet maar eens afgelopen zijn met de racende en ronkende motoren op de wegen naar het Scheveningse strand. Dat vinden de Haagse ChristenUnie/SGP en D66. Met de meivakantie voor de deur en de zomer in aantocht, sporen de raadsleden Pieter Grinwis (ChristenUnie/SGP) en Dennis Groenewold (D66) de gemeente met een actieplan aan de geluidsoverlast en snelheidsovertredingen op Scheveningen nu écht stevig aan te gaan pakken.

“De Scheveningers hebben recht op een verkeersveilige zomer zonder al dat geluidsgeweld.” Flitspalen op beruchte hardrijroutes, waarschuwingen op matrixborden en beach hosts die motorrijders op lawaaiig rijgedrag kunnen aanspreken. Deze en andere voorstellen staan in het actieplan dat de partijen deze week presenteren. “Hiermee kan het college meteen aan de slag. Makkelijker kunnen we het ze bijna niet maken”, zegt Dennis Groenewold.

Verder moet het college de boulevard niet uit het oog verliezen. “Niet alleen voor de verkeersveiligheid op de doorgaande wegen is veel aandacht nodig, maar ook voor de veiligheid op de boulevard”, aldus Pieter Grinwis. “Ook hier moeten we hardrijders blijven beboeten.” De partijen stellen voor om buitengewoon opsporingsambtenaren de bevoegdheid te geven om verkeersovertredingen te handhaven.