Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 20 mei 2019

D66 wil aanpak onveilige kruising Leidschenveen 

D66 Den Haag wil dat de kruising Laan van Leidschenveen met de Vrouw Avenweg veiliger wordt. De kruising in Den Haag is al geruime tijd een doorn in het oog van buurtbewoners, omdat de veiligheid van weggebruikers onder druk staat. “De gemeente maakt verkeerssituaties op verschillende plekken in de stad al veiliger. Dat is heel belangrijk en goed werk. Ook deze kruising in Leidschenveen vraagt om een aanpak en daarom hebben wij het college op de situatie gewezen”, meldt raadslid Dennis Groenewold (D66).

Onderzoek

Buurtbewoner Edo Gillissen kent de kruising goed en wil graag dat het veiliger wordt. “Er staan geen stoplichten op het punt en dat betekent dat je bij het oversteken moet letten op voetgangers, fietsers, auto’s, trams en bussen. Je komt simpelweg ogen tekort”, zegt hij. Eerder kondigde het stadsbestuur een onderzoek aan naar de kruising Laan van Leidschenveen met de Vrouw Avenweg. De gemeente zou de actuele situatie van de  zogenoemde ‘blackspot’ bestuderen en bepalen welke aanpassingen mogelijk zijn om de veiligheid te verbeteren. Het is alleen onduidelijk wat dit onderzoek heeft opgeleverd. “We horen graag van de gemeente wat de uitkomsten van het onderzoek zijn en welke concrete stappen nu gezet worden om de verkeerssituatie te verbeteren”, aldus raadslid Marieke van Doorn (D66).

Bewoners

De coalitiepartij wil ook weten op welke manier de gemeente van plan is bewoners te betrekken bij eventuele aanpassingen aan de kruising. “Bewoners van Leidschenveen kennen de situatie heel goed en hun ervaringen zijn dan ook belangrijk om mee te nemen bij het maken van verbeterplannen”, stelt Groenewold. ​