Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 29 juni 2019

Den Haag Cultuurstad aan zee

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de studio’s van het Nationale Theater presenteerde de D66 werkgroep Kunst, Cultuur en Media de publicatie ‘Den Haag Cultuurstad aan Zee’. Onder meer D66 wethouder Robert van Asten en raadslid Birgül Özmen kregen een exemplaar uitgereikt.

Namens de werkgroep werd door Andrew van Esch toegelicht dat na 30 werkbezoeken de belangrijkste conclusie is dat Den Haag een culturele sector kent om trots op te zijn. Er is sprake van groei in bezoekers, groei in programmering, groei in kwaliteit en groei en ondernemerschap. Ondanks de uitdagingen waar de sector mee wordt geconfronteerd staat deze fier overeind. De werkgroep concludeert dat Den Haag zich meer kan realiseren wat de kwaliteit is van het culturele aanbod in de stad en de maatschappelijke impact daarvan. De publicatie bevat diverse aanbevelingen over hoe vanuit de politiek kan worden bijgedragen aan het ondersteunen en vitaal houden van de sector.