Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 14 oktober 2019

D66 start formatie met VVD, GroenLinks, CDA en PvdA

D66, VVD, GroenLinks, CDA en PvdA starten de coalitieonderhandelingen. Na een week van intensieve gesprekken adviseert verkenner Tom de Bruijn te pogen in deze samenstelling om een nieuw, sterk college voor Den Haag te vormen. D66-wethouder Robert van Asten: “Den Haag verdient een nieuw volledig college met een stevig akkoord. Er zijn genoeg uitdagingen voor de stad. D66 kijkt ernaar uit die met deze partijen samen op te pakken. Met een akkoord dat kan rekenen op groot draagvlak in de raad, zodat we weer door kunnen met mooier en sterker maken van de stad.”

Formateur
Een week nadat gesprekken zijn begonnen met alle partijen in de Haagse gemeenteraad acht de verkenner een coalitie met D66, VVD, GroenLinks, CDA en PvdA het meest kansrijk. D66-fractievoorzitter Hanneke van der Werf: “De D66-fractie kan zich vinden in het advies van de heer De Bruijn. Wij willen hem bedanken voor zijn rol als verkenner en zijn blij dat hij beschikbaar blijft als formateur. Den Haag heeft een onrustige tijd achter de rug, daarom is het goed dat er een waarnemend burgemeester is en we weer bouwen aan een nieuwe coalitie.”