Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 10 december 2019

Betere aanpak ondermijning in coalitieakkoord

Den Haag gaat zich op initiatief van D66 nog harder inzetten tegen criminele ondermijning. In het coalitieakkoord dat D66 met VVD, CDA, GL en PvdA sloot, zijn daartoe nieuwe maatregelen vastgelegd. Fractievoorzitter Hanneke van der Werf: “Alle Hagenaars moeten in een veilige buurt kunnen wonen. Daarom gaan we ons samen met de stad hier de komende jaren voor inzetten.”

Er worden extra veiligheidsmensen ingezet om criminele activiteiten in buurten te bestrijden. Zij hebben aandacht voor onder meer drugscriminaliteit, witwassen, mensenhandel en omkoping. Daarnaast gaan zij nog meer letten op dubieuze winkelpanden die voor criminele activiteiten worden gebruikt.

Bij vergunningsaanvragen krijgt de gemeente meer mogelijkheden om te voorkomen dat panden worden ingezet voor het witwassen van geld. Ook wordt er ingezet op preventie, zodat criminele activiteiten in een vroeg stadium worden herkend. Van der Werf: “We hebben nu nog meer goede instrumenten om dit probleem te lijf te gaan.”