Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 9 december 2019

D66 vormt nieuw college met VVD, CDA, GroenLinks en PvdA

Onderhandelaars D66

D66 heeft samen met de VVD, GroenLinks, CDA en PvdA een nieuw coalitieakkoord gesloten, getiteld ‘Samen voor de stad’. Robert van Asten, politiek leider van D66 Den Haag is trots op nieuwe akkoord: “Helaas was het nodig om een nieuwe coalitie te vormen. Alle partijen hebben zich ingezet om zorgvuldig maar ook snel tot een coalitieakkoord te komen, zodat we weer verder kunnen gaan met mooie plannen voor de stad. D66 ziet er naar uit om na deze roerige herfst weer vol aan de slag te kunnen voor onze inwoners.” 

Aan de slag voor de stad

Voor D66 zijn belangrijke onderwerpen in het akkoord opgenomen. D66-fractievoorzitter Hanneke van der Werf: “Om de stad veiliger te maken, pakken we ondermijning nog steviger aan. Toegankelijkheid wordt niet langer de uitzondering maar de norm, zodat mensen met een beperking ook overal in de stad kunnen komen. Om inwoners vaker een stem te geven in de Haagse politiek komen er bewonersfora, waar zij advies kunnen uitbrengen op onderwerpen die in de gemeenteraad op de agenda staan.” 

Uitdagingen en kansen

De komende jaren zal Den Haag blijven groeien. Die groei zorgt voor uitdagingen, maar biedt ook kansen. Van Asten: “Er zijn meer woningen nodig, de verkeersaders van de stad dreigen dicht te slibben en we moeten de stad voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Met het geld van de verkoop van Eneco zorgen we daarom voor meer (betaalbare) woningen, investeren we in schone vervoersvormen en maken we van Den Haag een duurzame stad.”

Wethouders

Namens D66 blijven Robert van Asten en Saskia Bruines als wethouder in het college van B&W. Van Asten op zijn huidige portefeuilles Mobiliteit en Cultuur, Bruines wordt wethouder Economie, Internationaal en Dienstverlening. Van der Werf: “D66 is blij met de portefeuilles van onze wethouders, het is een mooi akkoord geworden. Wij danken de andere partijen voor de constructieve samenwerking de afgelopen weken.”