Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 21 januari 2020

Abid Boutkabout beëdigd als fractievertegenwoordiger

Abid Boutkabout is tijdens de raadsvergadering van donderdag 16 januari beëdigd als fractievertegenwoordiger. Hij vervangt daarmee tijdelijk Marije Mostert, die is doorgeschoven naar de functie van raadslid. Kortom, een mooi moment om Abid beter te leren kennen:

Kun je jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Abid Boutkabout, 25 jaar oud en geboren en getogen in Den Haag. Na mijn geboorte in Moerwijk heb ik het grootste gedeelte van mijn jeugd doorgebracht in de Schilderswijk. Ik heb het VMBO afgerond op het Johan de Witt College en heb daarna een MBO opleiding tot motorvoertuigentechnicus (eigenlijk gewoon automonteur) gedaan.

Maar na het MBO was ik nog niet klaar met leren. Ik wilde meer. Daarom ben ik werktuigbouwkunde gaan studeren aan de Haagse Hogeschool. Zo ben ik van het VMBO omhoog geklommen tot een project engineer in Rotterdam en fractievertegenwoordiger in Den Haag!

Wat is jouw drijfveer voor het politieke werk?

Op jonge leeftijd vond ik politiek al super interessant. Mijn docent maatschappijleer Mark Rutte versterkte die interesse alleen maar. Voor mij waren twee dingen belangrijk: onderwijs en duurzaamheid. Onderwijs zorgt ervoor dat iedereen gelijke kansen krijgt en zich, net als ik, kan blijven ontwikkelen. En zonder duurzaamheid hebben we straks geen wereld om iets met die kansen te doen. De partij die voor mij het beste daarbij past is natuurlijk D66.

Dankzij mijn interesse in politiek kwam ik in de medezeggenschapsraad van de Haagse Hogeschool en werd ik de voorzitter van de studentenraad. Daar heb ik verschillende zaken voor elkaar gebokst, zoals het openstellen van de Haagse hogeschool in het weekend en avonduren.

Wat wil jij voor de stad doen?

Als de jongste van onze fractie heb ik studentenzaken en -huisvesting in mijn portefeuille. Daarnaast ga ik me de aankomende tijd bezighouden met mobiliteit, waarbij ik me focus op gemotoriseerd verkeer en Marieke van Doorn op het niet-gemotoriseerde verkeer. De inwoners van Den Haag zullen groener moeten gaan reizen, terwijl de stad ook steeds voller en drukker wordt. Daarom wil ik -samen met D66- een visie ontwikkelen op de toekomst van gemotoriseerd verkeer in onze mooie stad.

Waar komen inwoners jou tegen?

Tegenwoordig woon ik samen met mijn vrouw in Moerwijk, waar ik het ontzettend naar mijn zin heb. Je komt me vooral tegen in Frankies, een eethuis op de Paul Krugerlaan. Daar zit ik voor een kopje Na3na3-thee of een lekker broodje!