Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 10 januari 2020

‘Lekker Parkeren’ stopt na waarschuwing wethouder Robert van Asten

De parkeerapp ‘Lekker Parkeren’ trekt zich terug uit Den Haag na een waarschuwing van wethouder Robert van Asten (D66, mobiliteit). Eerder deze week ontstond onrust omdat het Amsterdamse bedrijf de nu al schaarse parkeerplekken tegen de regels in wilde overkopen en onderverhuren. In reactie riep Van Asten de inwoners van Den Haag op om niet in zee te gaan met de app: “Het doorverkopen van bezoekersuren mag niet en zal leiden tot intrekken van je vergunning. Wij zullen dit bedrijf aanspreken en toegang tot het gemeentelijk systeem ontzeggen”. Vandaag maakte de app bekend te stoppen.

Raadslid Marieke van Doorn (D66) had berichten gekregen van bewoners van Scheveningen en Bezuidenhout dat zij folders in de bus hadden gekregen van ‘Lekker Parkeren’. Daarin werden bewoners aangemoedigd de overgebleven uren op hun bezoekerspas voor bewonersparkeren – tegen de regels in – commercieel uit te baten. “Deze handige Amsterdamse ondernemers probeerden geld te verdienen aan schaarse ruimte op de Haagse straten. Het gevolg zou zijn dat Hagenaars nog minder parkeerplek zouden hebben” legt Van Doorn uit. D66 diende vervolgens schriftelijke vragen in om van het college te horen hoeveel Hagenaars al gebruik hadden gemaakt van deze app, of de verkochte uren terug te vorderen zijn en of deze app het ruimhartige bezoekersparkeerbeleid niet ondermijnt. Van Asten: “Goed dat het bedrijf naar onze bezwaren geluisterd heeft en nu zelf besluit de app niet langer aan te bieden!”