Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 17 januari 2020

Marije Mostert beëdigd als raadslid

Marije Mostert is tijdens de raadsvergadering van donderdag 16 januari beëdigd als raadslid. Ze vervangt tijdelijk Hanneke van der Werf die met zwangerschapsverlof is. Als fractievertegenwoordiger was Marije de afgelopen jaren al nauw betrokken bij de Haagse politiek. Een mooi moment om Marije beter te leren kennen:

 

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben 41 jaar geleden geboren in het prachtige Regentessekwartier en ik woon nu, samen met mijn man en onze zoon van 10 jaar, recht tegenover mijn geboortehuis. Naast mijn raadswerk zet ik me met veel plezier en passie in als maatwerkcoach voor jongeren met multiproblematiek.  Het is ontzettend mooi en bevredigend werk dat me ook motiveerde om de politiek in te gaan.

Wat is jouw drijfveer voor het politieke werk?

Ik geloof in de kracht van onze inwoners.  Maar ik zie in mijn werk ook dat mensen soms extra ondersteuning nodig hebben om hun talenten te ontwikkelen. De gemeente speelt hier een sleutelrol in. De gemeente kan deuren openen, kansen bieden en zo iedereen een toekomst geven in onze mooie stad achter te duinen.

Wat wil jij voor de stad doen?

Ik zet me al langere tijd in voor groene sport- en speelplekken die toegankelijk en uitdagend zijn voor alle kinderen van Den Haag.  De volgende stap die ik in deze periode wil zetten is het zorgen voor meer watertappunten bij deze plekken. Want water drinken is lekker en gezond!

Daarnaast zet ik mij in voor de belangen van onze LHBT+ inwoners. In mijn werk zie ik dat jongeren lastig worden gevallen en zich onveilig voelen puur vanwege hun geaardheid. In Den Haag moet iedereen zichzelf kunnen zijn ongeacht wie je bent of van wie je houdt.

Waar komen inwoners jou tegen?

Jullie gaan me de komende periode vaker op mijn sportschoenen zien! Samen met mijn sportieve zoon ga ik de 2.5 kilometer van de CPC lopen, voor mij een spannende uitdaging, om zo geld in te zamelen voor de Special Olympics. Jullie horen binnenkort hoe je me kan sponseren!