Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 13 februari 2020

D66: bouwprojecten rondom Haagse Harry zorgen voor chaos

Den Haag staat in de stijgers. Rondom het iconische standbeeld van Haagse Harry aan de Grote Markt vinden er alleen al zeven verschillende verbouwingswerkzaamheden tegelijk plaats. Al deze werkzaamheden in dit drukke stukje centrum zorgen voor verkeersonveilige situaties, zeker voor jonge fietsertjes. D66 trekt hierover aan de bel bij de wethouder.

Verkeerschaos

“De vele afzettingen, de onhandig grote trucks vol bouwmaterialen en de willekeurig geparkeerde auto’s van aannemers zorgen ervoor dat het elke ochtend een chaos is rond Haagse Harry” zegt raadslid Marieke van Doorn. De Grote Markt is door de vele voetgangers, fietsers en vrachtwagens voor de bevoorrading van de winkels normaal al druk. “Maar nu is het één grote chaos. Zeker voor de jonge fietsertjes in de ochtendspits is dit simpelweg onveilig. Zelfs ambulances kunnen er bijna niet door!”

Vragen

Van Doorn heeft daarom ook een aantal vragen gesteld aan het college. “Waarom is er niet gekozen voor het inzetten van verkeersregelaars?” vraagt Van Doorn zich af. “En heeft de gemeente wel nagedacht over hoe al deze projecten samenhangen toen ze de vergunningen uitgaven?” D66 wil dat de gemeente hier lessen uit trekt. “Al die bedrijvigheid is goed, maar voor de fietsers en voetgangers moet het overzichtelijk en veilig blijven.”