Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 7 februari 2020

Dankzij D66 snel een havo/vwo school in Zuidwest

Zuidwest is een wijk met 70.000 inwoners die zich de komende jaren flink gaat ontwikkelen. Toch is er op dit moment in heel Zuidwest geen havo/vwo school te vinden. Dat terwijl het aantal kinderen met een hoger schooladvies stijgt. Dankzij een motie van D66 en PvdA wordt er versneld gekeken naar een havo/vwo school in dit deel van Den Haag. De motie kreeg de steun van de volledige Haagse gemeenteraad.

Stijgende vraag
“We zien steeds meer inwoners in Zuidwest, Vroondaal en het Westland. We zien steeds meer kinderen met een hoger schooladvies. Maar we zien nu dat leerlingen uitwijken naar Rijswijk en Voorburg om het onderwijs te volgen dat bij ze past” zegt Fonda Sahla. “Maar op deze manier geven we het signaal dat een kind dat hoger scoort dan de MAVO niet thuishoort in zijn of haar eigen wijk. Met deze motie willen we zorgen voor een betere toekomst voor héél Zuidwest”.

Wijk in ontwikkeling
De gemeente wil dat Zuidwest zich ontwikkelt tot een gemixte wijk met meer middeninkomens en 10.000 extra woningen. Maar volgens de investeringsplannen zou er pas in 2029 worden gekeken naar een havo/vwo school. “Nog minimaal 10 jaar wachten is te lang. Als je een wijk wilt ontwikkelen moet je nu een breed pallet aan onderwijs aanbieden. Gelukkig was de hele gemeenteraad dat met me eens!” zegt Sahla. “D66 Den Haag wil gelijke kansen voor elk kind in Den Haag, en dat begint bij onderwijs voor iedereen”.