Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 29 februari 2020

Op weg naar de CPC Sponsorloop: Birgül Özmen

De komende week rennen de D66’ers door de stad om te trainen voor de CPC! Maar dit jaar is de CPC anders dan anders: De D66’ers laten zich tijdens de CPC sponsoren om geld op te halen voor de Special Olympics Nationale Spelen! Een van de sporters van het D66 Team is Birgül Özmen!

Ben je normaal ook zo sportief?
Ik sport al mijn hele leven. Als jong meisje zat ik in een volleybal team en tijdens mijn studententijd deed ik yoga, bodypump en spinnen. In de Raad houd ik mij nu bezig met sportbeleid. De gemeente streeft er naar om in 2030 alle Hagenaars aan het sporten te hebben. Ik hoop dat ik er via deze actie een steentje aan kan bijdragen!

Waarom ren je de CPC?
De CPC was mijn eerste grote hardloopwedstrijd waar ik leuke herinneringen aan heb overgehouden. Jong en oud uit heel Den Haag loopt mee. En het is een mooie aftrap van het sportseizoen vol mooi weer! De rest van het jaar is er ook van alles te doen aan sport in de stad. Dat is ook de reden waarom ik zo van Den Haag houd: een heerlijk sportieve stad aan zee. Sinds een paar maanden woon ik ook aan zee en ben helemaal fan van hardlopen op de boulevard of op het strand (als het niet zo hard waait tenminste).

Waarom vind je de Special Olympics zo belangrijk?
Dit is echt een bijzonder sportevenement: mensen met een verstandelijke beperking staan volledig centraal. Voor mijn raadswerk kom ik op veel plekken in de stad waar mooie initiatieven zijn voor onze stadsgenoten met een beperking en de Special Olympics is natuurlijk een hoogtepunt! Ik ben waanzinnig trots dat we dit evenement met ruim 2000 sporters in Den Haag mogen organiseren. Ik hoop dat het ook andere Hagenaars en Hagenezen zal inspireren om samen te sporten!

HELP BIRGÜL MET GELD OPHALEN VOOR DE SPECIAL OLYMPICS NATIONALE SPELEN IN DEN HAAG. MAAK HIER EEN DONATIE. Met vijf euro sponsor je al een medaille, en met 25 euro een hele dag deelname aan een toernooi.