Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 25 februari 2020

Op weg naar de CPC Sponsorloop: Caroline Verduin

De komende weken rennen de D66’ers door de stad om te trainen voor de CPC! Maar dit jaar is de CPC anders dan anders: De D66’ers laten zich tijdens de CPC sponsoren om geld op te halen voor de Special Olympics Nationale Spelen! Een van de sporters van het D66 Team is Caroline Verduin!

Ben je altijd al zo sportief?
Tijdens gym liep ik altijd met enig tegenzin maar toch wel succesvol de coopertest, maar heel sportief was ik tijdens mijn jeugd niet. Toen ik ging studeren in Den Haag begon mijn liefde voor hardlopen pas echt. Ik heb al hardlopend de stad ontdekt, van Meijendel tot aan Monster, ik heb vele kilometers gemaakt door onze mooie stad aan de duinen. Al heel wat jaren loop ik bij atletiekvereniging Haag Atletiek. Door met een groep te lopen onder bezielende leiding van mijn trainers Theo en Jan, ben ik extra gemotiveerd! Nu loop ik nog steeds af en toe een coopertest, op mijn vrije avond. Dat had ik eigenlijk nooit gedacht toen ik 14 was.

Waarom ren je de CPC?
Natuurlijk omdat het een fantastisch mooi parcours is door onze stad en zelfs langs het strand! Het is voor mij elk jaar weer een vaste prik en een mooi doel om naar toe te streven. En met deze sponsoractie is het een extra mooi doel!

Waarom vind je de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) zo belangrijk?
Ik vind het ontzettend mooi dat met dit soort initiatieven ook mensen met een verstandelijke beperking kunnen sporten! Het is niet vanzelfsprekend dat je alle mogelijkheden hebt om te kunnen sporten, ik sta er zelf ook niet vaak bij stil. Ik was gelijk enthousiast dat ik met mijn hardloopprestatie, ook een ander kan helpen om te presteren!

HELP CAROLINE MET GELD OPHALEN VOOR DE SPECIAL OLYMPICS NATIONALE SPELEN IN DEN HAAG. MAAK HIER EEN DONATIE. Met vijf euro sponsor je al een medaille, en met 25 euro een hele dag deelname aan een toernooi.