Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 25 maart 2020

Afgelasten Special Olympics verdrietig maar terecht

De Special Olympics Nationale Spelen, die in de zomer van dit jaar in Den Haag zouden worden gehouden, gaan niet door. Dit besluit kwam naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. “Dit is een verdrietig, maar terecht besluit” zegt raadslid Marije Mostert. “De gezondheid van de spelers, de bezoekers en de Hagenaars gaat nu voor”.

Inzamelingsactie D66
“Dit zou echt een bijzonder sportevenement worden, waarin 2000 sporters met een verstandelijke beperking centraal zouden staan“, zegt raadslid Birgül Özmen. ”Daarom wilden we graag helpen! Dankzij onze sponsorloop hebben we als D66 Den Haag een mooi bedrag ingezameld” zegt Marije Mostert trots.

Op naar 2021
Het bestuur van de Special Olympics laat weten dat er wordt onderzocht of het evenement volgend jaar plaats kan vinden. “Dat hopen we natuurlijk wel! Het ingezamelde geld gaat naar de Special Olympics, of het nu dit jaar of volgend jaar gehouden gaat worden!” zegt Mostert. “Op naar 2021!”