Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 16 maart 2020

Den Haag tegen het coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus in Den Haag en de rest van Nederland tegen te gaan zijn er ingrijpende maatregelen genomen. Er wordt veel gevraagd van de Hagenaars en Hagenezen, maar deze maatregelen zijn hard nodig. D66 Den Haag volgt nauwgezet wat de effecten van het virus zijn op Den Haag.

Zo helpen we medisch personeel
De maatregelen zijn heftig. “Maar het is belangrijk om te onthouden waarom we die maatregelen nemen. Door de verspreiding van het virus te vertragen geven we het doktoren en verplegers de ruimte om hun werk te doen.” zegt fractievoorzitter Dennis Groenewold. “Normaal helpen zij ons, nu helpen we hen. Ik heb diep ontzag voor het werk dat de doktoren en verplegers staan te wachten”.

Landelijke maatregelen lokaal volgen
De aanpak is op de eerste plaats een landelijke zaak, maar ook lokaal houden we de vinger aan de pols. “We horen veel zorgen, en niet alleen over het virus zelf”, zegt Groenewold. “Van gesloten bedrijven, van culturele instellingen zonder bezoekers, en van scholieren en studenten die een onderwijsachterstand vrezen. Verschillende inwoners van Den Haag komen in de knel. Wij zullen helpen”.

D66 Den Haag zelf heeft al haar ledenbijeenkomsten opgeschort tot zeker het einde van de maand. Ook zullen de raads- en commissievergaderingen van de gemeenteraad zonder publiek worden gehouden.