Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 6 maart 2020

D66: Help de vluchtelingenkinderen op Lesbos

Op Lesbos vindt een zich alsmaar verdiepende humanitaire crisis plaats. Duizenden mensen die op de vlucht zijn geslagen voor de gruwelijkheden van oorlog zitten nu vast op de grens van ons continent. Er is een gebrek aan voedsel, water en veiligheid. De spanningen op het eiland nemen alleen maar toe. En gevangen tussen deze ellende bevinden zich 500 alleenstaande vluchtelingenkinderen.

Noodkreet van het hoogste niveau
Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children hebben de Nederlandse gemeenten opgeroepen om deze 500 kwetsbare vluchtelingenkinderen aan een veilige plek in Nederland te helpen. “Dit is een noodkreet van het hoogste niveau”, zegt D66-raadslid Marije Mostert. “Het is nauwelijks voor te stellen, kinderen zonder hun ouders of familie. Geen toegang tot schoon water of voedsel en dat in ons Europa. Wij kunnen deze kinderen niet aan hun lot overlaten .”

Stad van Vrede en Recht
Daarom hebben D66, GroenLinks, PvdA, HSP, SP, Islam Democraten, NIDA, PvdD, 50PLUS en CU/SGP vragen gesteld aan de wethouder. Voor Mostert is het duidelijk: “dit is een signaal van een groot deel van de Haagse gemeenteraad. Wij, als stad van Vrede en Recht, hebben een verantwoordelijkheid om te helpen.”