Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 9 maart 2020

D66 Sponsorloop voor Special Olympics groot succes

D66 Den Haag heeft 1928 euro binnengehaald met de CPC Sponsorloop voor de Special Olympics in Den Haag. “Ik ben waanzinnig trots”, zegt raadslid en initiatiefnemer Marije Mostert. “Dit was ver boven ons doel van 1500!”

‘Kracht om het leven aan te gaan’
D66 Den Haag is de inzamelingsactie begonnen omdat iedereen moet kunnen sporten. “Helaas sporten verstandelijk gehandicapten véél minder dan andere mensen. De Special Olympics geeft 2000 jonge mensen met een beperking een kans om beste uit zichzelf te halen. Ondanks hun beperking kunnen ze laten zien wat ze wèl kunnen! Dat geeft hoop en kracht om het leven aan te gaan.”

Binnenkort zal het bedrag worden overhandigd aan de Special Olympics Nationale Spelen. De spelen vinden van 12 tot en met 14 juni plaats op verschillende plekken door Den Haag. Naast Marije Mostert zelf, rende ook wethouder Robert van Asten, raadsleden Marieke van Doorn en Birgül Özmen, en actieve leden als Caroline Verduin mee.