Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 3 maart 2020

Op weg naar de CPC Sponsorloop: Marieke van Doorn

Deze week rennen de D66’ers door de stad om te trainen voor de CPC! Maar dit jaar is de CPC anders dan anders: De D66’ers laten zich tijdens de CPC sponsoren om geld op te halen voor de Special Olympics Nationale Spelen! Een van de sporters van het D66 Team is raadslid Marieke van Doorn!

Ben je altijd zo sportief?
Sinds afgelopen zomer ga ik een paar keer per week naar de sportschool omdat ik graag onze steeds zwaarder wordende gehandicapte zoon wil kunnen blijven tillen. Een paar jaar terug liep ik voor het eerst de 5 km op de CPC. Geïnspireerd door vele D66-hardlopers als Ingrid van Engelshoven en Stientje van Veldhoven, maar ook onze eigen wethouder Robert van Asten, en onze raadsleden Dennis Groenewold en Hanneke van der Werf. Door het enthousiasme van collega-raadslid Marije Mostert heb ik me dit jaar ook ingeschreven als begeleider van mijn 5-jarige dochter die voor het eerst de 1 km gaat lopen!

Waarom ren je de CPC?
Zoveel sportieve Hagenaars bij elkaar zien is ontzettend motiverend om zelf het sporten vol te houden. Bovendien geven deze sportievelingen, van jong tot oud, een goed voorbeeld voor mijn dochter: jong geleerd is oud gedaan! De CPC is – zo aan het einde van de winter – de ultieme motivatie om ook tijdens de koude en natte wintermaanden te blijven sporten. Bewegen is niet alleen belangrijk om fysiek in vorm te blijven maar helpt mij vooral ook om mentaal te ontspannen.

Waarom vind je de Special Olympics zo belangrijk?
De Special Olympics geven jonge mensen met een beperking een doel om naartoe te trainen en zo het beste uit zichzelf te halen. Ondanks hun beperking kunnen laten zien wat ze wèl kunnen en excelleren op internationaal niveau, dat geeft hoop en kracht om het leven aan te gaan. Mijn eigen zoon kan door zijn beperkingen vrijwel niets, maar is als een vis in het water. Je moet hem eens door het zwembad zien racen, en vooral kijken hoe hij daarvan geniet. Misschien kan hij ooit wel eens mee doen aan de Special Olympics!

HELP MARIEKE MET GELD OPHALEN VOOR DE SPECIAL OLYMPICS NATIONALE SPELEN IN DEN HAAG. MAAK HIER EEN DONATIE. Met vijf euro sponsor je al een medaille, en met 25 euro een hele dag deelname aan een toernooi.