Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 23 april 2020

D66 Den Haag: “Neem actie tegen verwoestende droogte”

D66 Den Haag trekt aan de bel over de aanhoudende droogte. De afgelopen twee jaar had de Haagse natuur al flink te lijden onder de droogte, en dit jaar lijkt niet anders te zijn. Om de Haagse natuur te beschermen wil D66 dat er actie wordt ondernomen.

Droogte als sluipmoordenaar
“Wetenschappers noemen droogte een sluipmoordenaar, omdat je het pas laat ziet en de schade jaren voelbaar is” waarschuwt raadslid Dennis Groenewold. “Straks mogen we er weer op uit en willen we elkaar zien. Maar in het park liggen zit er dan niet in, omdat de grasvelden bruin en uitgedroogd zijn”.

Zorg voor de natuur
“Den Haag is een stad met ontzettend veel prachtige natuurgebieden, met een verscheidenheid aan dieren. Van het Haagse Bos tot het Westduinpark” zegt raadslid Marije Mostert. Daarom wil D66 weten hoe het met de natuur staat, en welke stappen genomen kunnen worden. “Als we het gras groen en de bomen gezond willen houden, voor mens en dier, zullen we aan bak moeten”.