Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 4 mei 2020

Dennis Groenewold steunt Muzee Scheveningen

Fractievoorzitter en rasscheveninger Dennis Groenewold heeft al zijn hele leven een band met Muzee. In een persoonlijke post op Facebook spreekt hij zijn steun uit voor dit stuk Schevenings erfgoed.

“Toen de coronacrisis uitbrak, heb ik een oproep gedaan om Muzee Scheveningen te steunen. De volgende klap voor Muzee kwam met het advies voor het Kunstenplan. Ik heb lang nagedacht of ik hierop moet reageren. Mijn moeder werkt immers in Muzee en als raadslid moet ik dadelijk een besluit nemen over de subsidie aan de theaters en musea in Den Haag. Het zou kunnen lijken alsof ik Muzee wil voortrekken vanwege mijn moeders baan.

Ik heb echter besloten mij toch uit te spreken. Muzee is al van kleins af aan een deel van mijn leven. Niet alleen mijn moeder werkt er, een oom van mij is er suppoost. Mijn oma en haar zus hebben er gewerkt en er zou nog een dvd te koop moeten zijn met poppenkast in Schevenings dialect van Immetje waar ik ooit aan heb meegewerkt. Het is de plek waar mijn opa vierde dat hij met pensioen ging en waar ik veel familie feestjes heb gevierd zoals de 30e verjaardag van mijn broertje en zusje.

Ik weet dat ik niet de enige Scheveninger ben met een band met Muzee. Het museum is de hoeder van ons Schevenings erfgoed en daarom kan ik mij niet voorstellen dat het er dadelijk niet meer is. Als raadslid voor D66 zal ik mij inzetten om de rest van de raad daar ook van te overtuigen”.