Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 22 mei 2020

Maak ruim baan voor veilige zomer in Den Haag

Veel Hagenaren balen dat ze tijdens de zomer ook thuis moeten blijven, ondanks de versoepelingen van de afgelopen tijd. De Haagse D66 en GroenLinks kijken naar wat wèl kan deze zomer. Ze willen dat wijken en straten de ruimte en steun krijgen voor zomerse activiteiten. Dit is ook nodig om de drukte op de stranden en in parken te verlichten.

Ruimte voor sport en spel
Deze zomer zijn mensen en kinderen vrij, maar blijven ze toch in Den Haag. Dat geeft kansen. Bijvoorbeeld om in de wijk laagdrempelige zomerse activiteiten te organiseren. Of gewoon ruimte waar de kinderen bij hun huis op straat kunnen spelen. “Sport en spel is niet alleen leuk, maar houdt je gezond en heeft zo een preventieve werking tegen corona”, merkt Marieke van Doorn (D66) op. “Of denk aan een pop-up activiteit, zoals theater of sport”, voegt Maarten De Vuyst (GroenLinks) daaraan toe. “Als je dit veilig wil organiseren heb je steun vanuit de gemeente en ruimte nodig. Flink veel ruimte”.

Veilige vakantie
De twee willen daarom dat het gemakkelijker wordt om je straat tijdelijk autovrij of autoluw te maken en zo iedereen zijn of haar 1,5 meter te geven. “Als bewoners dit met elkaar willen in hun straat, is medewerking van de gemeente hard nodig”, zegt Van Doorn. “Op het strand en in speeltuinen werd 1,5 meter afstand houden eerder dit jaar al een probleem, vandaar dat we meer ruimte vrij moeten maken in de zomervakantie.” Aldus De Vuyst. Want, zo stellen de twee samen: “als Den Haag niet op zomervakantie kan, dan breng je de zomervakantie naar Den Haag. Op een veilige en verantwoorde manier”