Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 24 juni 2020

D66: maak thuiswerken groener en goedkooper

Door de coronacrisis werken veel mensen thuis en zullen veel mensen thuis blijven werken. Dat is goed tegen corona, maar zorgt ook voor meer energiekosten thuis. Raadslid Dennis Groenewold (D66) wil daarom thuiswerken groener maken. Dat scheelt thuiswerkers in energiekosten en zorgt ervoor dat Den Haag groener uit de crisis komt.

Niet duurzaam, wel duur
“Het blijkt dat thuiswerkers 25% meer energie gebruiken. Dat is niet duurzaam, maar gewoon duur”, aldus Groenewold. Hij wil dat de gemeente thuiswerkpakketten gaat sturen naar huishoudens om ze te helpen met hun energieverbruik verminderen. In deze pakketten zit alles van tips voor slim energiegebruik tot informatie over collectieve inkoop van zonnepanelen. “Als we slim zijn, kunnen we groener uit de crisis komen, en zo helpen we tegelijk de klimaatcrisis tegengaan”.

Groener werken, geld besparen
Groenewold ziet niet enkel kansen voor huishoudens. “Veel bedrijven hebben het nu ontzettend lastig. Als we ze kunnen helpen met besparen op hun energiekosten dan is dat winst voor bedrijven”. Zo denkt Groenewold eraan om restwarmte van bedrijven te hergebruiken voor verwarming. “Door deze crisis moeten we slimmer aan de slag. Dit is een slimme manier om tegelijkertijd groener te werken en geld te besparen”.