Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 6 juli 2020

Fonda Sahla: “Geef de klas ademruimte”

De scholen zijn weer begonnen met fysiek lesgeven en de klassen stromen vol. En hoewel dat goed nieuws is maken veel mensen zich zorgen over de mogelijke verspreiding van corona. Er lijkt een relatie te bestaan tussen de ventilatie en luchtkwaliteit van een gesloten ruimte en de verspreiding van het virus. Raadslid Fonda Sahla (D66) wil docenten en leerlingen beschermen door scholen beter te ventileren.

Drie grote voordelen
Er wordt veel onderzoek gedaan naar corona in gesloten ruimtes. “We kunnen deze onderzoeken afwachten, of we kunnen nu aan de slag om de klaslokalen beter gaan ventileren” zegt Sahla. “Dat heeft drie grote voordelen”, zegt Sahla, die zelf ook jaren ervaring in het onderwijs heeft. “Het kan helpen de verspreiding van corona tegen te gaan en dat zorgt voor een gerust hart bij leerlingen en docenten. Een gestreste leerling leert niet lekker. En bovendien is frisse lucht belangrijk voor het concentratievermogen. Je slaat drie vliegen in één klap”.

Frisse lucht voor de nieuwe generatie
“We weten dat niet alle scholen aan de bestaande richtlijnen voldoen. En dan hebben we het nog niet eens over corona”. En zelfs zonder dit virus is ventilatie belangrijk. Frisse lucht helpt met het concentratievermogen. Ventilatie is dus niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de leerprestaties van de jongste generaties Hagenaars”.