Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 16 juli 2020

Haagse raad opent nieuw offensief tegen raceverkeer

Van de Boulevard tot de Waldeck Pyrmontkade en van de Vaillantlaan tot de Statenlaan. Hagenaars lijden onder hufterig rijgedrag, racende auto’s en kabaalmotors. Net als de bewoners is D66 Den Haag er klaar mee. De raad steunde unaniem een motie van D66 fractievoorzitter Hanneke van der Werf om het overlast in te dammen en naar Groningen en Gent te kijken voor inspiratie.

Rijbewijzen innemen
“We kennen de verhalen en de beelden uit Scheveningen, maar dit speelt door de hele stad” vertelt Hanneke van der Werf. “De politie heeft te weinig capaciteit om constant te controleren. Maar met één keer handhaven kan je al een opgevoerde motor van de straat halen en een rijbewijs innemen. Daarom willen we dat het college met het OM en de politie om tafel gaat zitten om meer handhaving voor elkaar te krijgen”.

Gelegenheid maakt de hufter
“Maar de gelegenheid maakt de dief, of in dit geval de hufter”, aldus Van der Werf. In Groningen en Gent zijn er al jaren verkeersmodellen waarbij snelheidsduivels en doorgaand rijverkeer op sluiproutes succesvol wordt tegengegaan. Naar aanleiding van de oproep in de motie gaat er nu worden gekeken of deze modellen ook soelaas bieden voor Den Haag. Ook gaat het college op zoek naar andere manieren om verkeershufters letterlijk en figuurlijk af te remmen.