Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 1 september 2020

Race tegen de klok voor verduurzaming Haagse Markt

De Haagse Markt gaat met haar tijd mee en is druk aan het verduurzamen. Maar een belangrijk onderdeel hiervan, het plaatsen van zonnepanelen, dreigt spaak te lopen. Op aandringen van D66, GroenLinks en de Haagse Stadspartij komen de zonnepanelen er nu toch. Net op tijd voordat de subsidie verloopt.

Snel actie ondernemen

Het besluit om zonnepanelen neer te leggen is jaren geleden genomen. Toch wachten de ondernemers er nog altijd op. “Ergens loopt dit helemaal spaak”, zegt D66’er Daniel Scheper. “Dit had al lang geregeld moeten zijn. Het is nu echt doorpakken, anders vervalt de subsidie die we hiervoor krijgen en dan zijn we veel duurder uit”. Met een motie heeft hij het stadsbestuur gedwongen om snel actie te ondernemen.

Goed voor markt en milieu
In een reactie op de motie zegt de gemeente de panelen in oktober te willen neerleggen. “Ik kan niet wachten en de Markt ook niet”, zegt Scheper. Het raadslid is al jaren bezig om de grootste markt van Nederland te vernieuwen en verduurzamen. “De Haagse Markt is het kloppende stad van de stad. Daarom is het extra belangrijk dat we daar het goede voorbeeld geven en met de tijd meegaan. Dat is goed voor de markt en goed voor het milieu!”