Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 12 november 2020

Campagne voor het heldhaftige werk van reddingsbrigade

De Haagse reddingsbrigade heeft een zware zomer achter de rug. Niet alleen hadden ze het bijzonder druk, maar ook werden ze gehinderd in het uitvoeren van hun werk. D66-raadslid Dennis Groenewold neemt het op voor de reddingsbrigade en heeft er voor gezorgd dat ze komende zomer in het zonnetje worden gezet.

Asociaal en levensgevaarlijk
“Afgelopen zomer kwam het een aantal keer voor dat de reddingsbrigade op zoek was naar vermiste kinderen”, vertelt Groenewold. “Om die kinderen te zoeken vroegen ze een deel van de strandgangers om even de zee te verlaten om te kijken of het kind daar misschien was. Wat gebeurde er toen? De reddingsbrigade -druk op zoek naar een vermist kind op zee- werd uitgescholden en kreeg middelvingers. Dat kan niet. Het is niet alleen asociaal, het is levensgevaarlijk”.

Helden
Het Scheveningse raadslid heeft tijdens de afgelopen begrotingsraad een motie ingediend om de reddingsbrigade de volgende zomer in het zonnetje zetten. Daar komt een voorlichtingscampagne bij waarin mensen een beeld krijgen van het heroïsche werk van de reddingsbrigade en duidelijk de mededeling krijgen dat er echt naar ze geluisterd moet worden. De motie werd unaniem aangenomen door de gemeenteraad. ‘De reddingsbrigade is keihard aan het werk om mensenlevens te redden. Deze mensen zijn echte helden”, stelt Groenewold. “Zij verdienen het om ook eens in het zonnetje gezet te worden”.